Maak veiligheid voelbaar

Ervaar de kracht van je veilig kunnen voelen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

EAN:  9789493277571
Publicatiedatum:   01-02-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Werk jij met mensen met een verstan delijke beperking en wil je ontspannen en met plezier je werk doen, dan is het essentieel dat zowel jij als je cliënt zich veilig voelen. Hoe je veiligheid voelbaar maakt en de kracht daarvan ervaart, lees je in dit boek.

Als je een verstandelijke beperking hebt, is het soms lastig om de wereld om je heen te begrijpen. Vaak is er sprake van onbegrepen gedrag bij cliënten. Begrijp je het gedrag van je cliënten niet, dan is het werk soms echt minder leuk, en niet meer gezellig en ontspannen.

Annemiek laat je zien hoe jij met de Polyvagaaltheorie van Stephen Porges contact kan maken met de cliënt, waarin jullie je allebei veilig voelen. Ook als het ingewikkeld is. Ze laat je zien wat veiligheid is, en wat hierin de rol is van jouw autonome zenuwstelsel.

Dit boek is vooral heel praktisch. Na het lezen ervan weet je wat je kunt doen om jouw cliënt zich weer veilig te laten voelen en jezelf ook.

Maak veiligheid voelbaar!

OVER DE AUTEUR
Annemiek Grijpma heeft als Orthopedagoog en GZ Psycholoog al meer dan 20 jaar ervaring in de zorg voor mensen met ernstige verstandelijke meervoudige beperkingen. Als CCE-consulent is zij betrokken bij veel complexe casussen, waarin ze ziet dat er veel mooie dingen kunnen gebeuren als de begeleiders zien dat hun vermogen tot zelfregulatie de sleutel is om het gedrag van de cliënt om te buigen. Als hartcoherentietrainer leert ze zorgteams weer met hun hart te werken, waardoor ze makkelijker met stressvolle situaties kunnen omgaan, thuis en op het werk.

  EAN: 9789493277571
  Auteur: 
  Uitgever: eBookPoint/Expertboek
  Publicatiedatum:   01-02-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 211 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 17 mm
  Gewicht: 305 gr
  Voorraad:  Bestelbaar