EAN:  9789493248045
Publicatiedatum:   24-11-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  436

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Jaren geleden maakte Maarten Inghels kennis met Piet Van Haut, een meesteroplichter die zich sinds de jaren tachtig voordoet als onder andere diplomaat, directeur van Johnson & Johnson, onderzoeksrechter, directeur- generaal van de Belgische Spoorwegen en miljardair en zodoende miljoenen ontvreemdt van banken en particulieren over heel Europa.
Na hun eerste ontmoeting laat de meesteroplichter Maarten Inghels niet meer los. Naarmate hun relatie groeit krijgt de romanschrijver een unieke inkijk in diens eindeloze fantasiewereld en interne keuken. Aangetrokken tot dit grootse personage beseft Inghels gaandeweg dat ook hij niet immuun is voor de verlokkingen van de misdadiger. Door zijn eigen hebzucht naar een opzienbarend verhaal wordt de auteur meegesleurd in het web van fictie en grootheidswaan dat de mythomaan steeds strakker weeft.
Het mirakel van België is literaire true crime over een meesteroplichter voor wie het leven één groot theater is en een schrijver die meer dan een toeschouwer wil zijn. Een spannend en crimineel haasje-over van feit en fictie.
Maarten Inghels (1988) debuteerde in 2008 met 'Tumult' in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij en ontwikkelde zich sindsdien tot een originele kunstenaar, dichter en schrijver. Met zijn laatste boek Contact (De Bezige Bij) verbindt Inghels poëzie, beeld en acties. Hij is een meervoudige winnaar van de Vincent Van Meenenprijs. Van 2016 tot 2018 was hij de officiële Stadsdichter van Antwerpen.

  EAN: 9789493248045
  Auteur: 
  Uitgever: Das Mag
  Publicatiedatum:   24-11-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 200 mm
  Breedte: 125 mm
  Dikte: 39 mm
  Gewicht: 532 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 436
  Trefwoorden:   Van Haut Piet;Schijn en werkelijkheid;Oplichterij;Romans