Your body your yoga

aanwijzingen voor houdingen die praktisch, veilig en het meest geschikt zijn voor jou

EAN:  9789492995476
Publicatiedatum:   02-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  305

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Bernie Clark beschrijft anatomie vanuit een heel nieuwe invalshoek: de realiteit. Hij besteedt veel aandacht aan de veelzijdigheid van de menselijke anatomie, voornamelijk aan de manier waarop weefsels en structuren bij verschillende mensen van elkaar kunnen verschillen en de invloed die dat heeft op de (on)mogelijkheden in yogahoudingen. Ook beschrijft hij de wijze waarop yoga kan helpen bij het versterken en helen van het lichaam.

Dit boek gaat verder dan elk eerder verschenen yoga-anatomieboek, en is daarmee een leidraad voor iedere yogabeoefenaar. Het kijkt niet alleen naar de unieke anatomische structuren van het lichaam en wat die betekenen voor ieders individuele bewegingsbereik, maar onderzoekt ook de fysiologische bronnen van bewegingsbeperkingen.

Het eerste deel behandelt de aard van spieren, fascia, pezen, ligamenten, gewrichtscapsules, botten en extracellulaire matrix, en hoe deze bijdragen aan mobiliteit. De vorm van deze structuren bepaalt ons individuele, ultieme bewegingsbereik, wat betekent dat niet elk lichaam elke yogahouding kan doen. De gebruiker zal ontdekken waar zijn of haar grenzen liggen, en krijgt inzicht in welke houdingen helend en ondersteunend zijn, en welke houdingen juist niet.

In het tweede deel van het boek worden deze principes toegepast op het lichaam, waarbij unieke variaties voor de diverse gewrichten aangeboden worden voor de yogadocent en –beoefenaar.

'Your Body, Your Yoga' biedt verrijking en verdieping voor iedere yogadocent en serieuze yogabeoefenaar.

Van jongs af aan heeft Bernie Clark (1953) een passie voor wetenschap, gezondheid, sport en spiritualiteit. Hij studeerde aan de Universiteit van Waterloo en werkte lange tijd als leidinggevende in de hightechindustrie. Al meer dan dertig jaar verkent hij de weg van de mediatie, en in 1998 begon hij met lesgeven in yoga en meditatie. Meerdere keren per jaar begeleidt hij yogadocentenopleidingen, waarbij hij een brug wil slaan tussen de yoga-ervaring en de moderne wetenschap. Hij richtte de website www.YinYoga.com op. Bernie woont en geeft les in Vancouver, Canada.

  EAN: 9789492995476
  Auteur: 
  Uitgever: Samsara Uitgeverij
  Publicatiedatum:   02-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 225 mm
  Breedte: 286 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 1076 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 305
  Trefwoorden:   Yoga