Het lied van de bij

luister naar de wijsheid van de bijen

EAN:  9789491557408
Publicatiedatum:   06-11-2018
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  196

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

De meest vreugdevolle uiting van een bijenvolk is ‘het lied van de zwerm’, dat laat zien dat het bijenvolk floreert en dat de bijen zich verheugen in hun overvloed. Dit boek laat je kennismaken met de wereld van de honingbijen en laat je de wijsheid zien van deze fascinerende wezens, waarmee de mens al sinds millennia een heilige verbintenis heeft.
Dit boek leert je niet hoe je zo veel mogelijk winst kunt halen uit bijen, maar beschrijft het leven met bijen vanuit hun gezichtspunt. Jacqueline Freeman neemt ons mee voorbij het reguliere, commerciële imkeren, dat grote gelijkenissen vertoont met de bio-industrie. Ze laat ons zien hoe we in harmonie met bijen kunnen leven en dat dit zowel ons als de bijen ten goede komt. “De weg die we moeten gaan is die van liefdevolle aandacht, het creëren van een ondersteunende en bloeiende omgeving voor bijen en het cultiveren van de hartsverbinding die ontstaat als we met hen leven.”
Freeman richt zich op een apicultuur in de ware zin van het woord, vanuit een diepe fascinatie en bewondering voor het leven van bijen, de manier waarop zij zich organiseren en hun spirituele relatie met elkaar, hun omgeving en de mens. Ze laat haar licht schijnen over het eenheidsbewustzijn dat elke handeling van het bijenvolk, de imme, beïnvloedt en hoe dit ons eigen bewustzijn van zowel de natuur als van onszelf kan beïnvloeden. Elk hoofdstuk bevat een ware rijkdom aan kennis over het leven van bijen, Jacquelines eigen inzichten en de lessen die zij van de bijen ontving.

  EAN: 9789491557408
  Auteur: 
  Uitgever: Samenwerkende Uitgevers VOF
  Publicatiedatum:   06-11-2018
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 11 mm
  Gewicht: 319 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 196