EAN:  9789490028909
Publicatiedatum:   08-09-2023
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  351

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

De basis - plantaardig baseert zich op een veranderend voedingspatroon waarbij dierlijke producten niet meer worden gebruikt en ons klassiek smaakpatroon wordt geëvenaard. Er is een beweging aan de gang om bewuster om te gaan met voeding voor een betere gezondheid en voor de bescherming van onze planeet.

De basis - plantaardig sluit zich aan bij deze voedings(r)evolutie en geeft je inzicht in producten en smaakmakers, kook- en snijtechnieken en recepten, telkens eenvoudig uitgelegd en voorzien van een foto.

Er is een beweging aan de gang om bewuster om te gaan met voeding voor een betere gezondheid, voor de bescherming van onze planeet en voor het vermijden van dierenleed.

We kunnen er niet meer omheen.

DE BASIS Plantaardig sluit zich aan bij deze voedings(r)evolutie en geeft je inzicht in producten en smaakmakers zoals sojasaus, edelgistvlokken, aquafaba en miso. Dit boekje verklaart het belang en het nut van plantaardige eiwitten, staat stil bij het belang van de vijfde smaak umami en leert je via tientallen kook- en snijtechnieken om groenten, fruit, zaden, granen en peulvruchten op de juiste manier te verwerken.

Plantaardig roerei? Bechamelsaus zonder boter? Hoe maak je zeewierbouillon? Kun je een kaaskroket even lekker maken zonder kaas? Hoe evenaar je de smaak van vlees als je het niet gebruikt?

Alle beschrijvingen en recepten werden opgetekend door vegan chef Pieter-Jan Lint en op een eenvoudige manier in beeld gebracht door culinair fotograaf Tony Le Duc.

‘Dit boekje toont je alle basiskennis die nodig is om plantaardig te leren koken.’

De basis – plantaardig vertelt je alles wat je moet weten om te koken zonder dierlijke producten en evenaart ons klassiek smaakpatroon.

Plantaardig roerei? Bechamelsaus zonder boter? Hoe maak je zeewierbouillon? Kan je een kaaskroket even lekker maken zonder kaas? Wat is zijden tofu en hoe maak je er een quiche mee?Welk bindmiddelen vervangen ei en gelatine in desserts? Hoe evenaar je de smaak van vlees als je het niet gebruikt?

  EAN: 9789490028909
  Auteur: 
  Uitgever: Minestrone
  Publicatiedatum:   08-09-2023
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 168 mm
  Breedte: 126 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 424 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 351
  Trefwoorden:   basiskoken;plantaardig;vegan;veganistisch;veganistische gerechten