Wie zorgt er voor mijn kind?

de meerwaarde van kinderzorg voor het gezin

EAN:  9789464788488
Publicatiedatum:   27-09-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  172

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Ja, het is jouw kind. Neen, je voedt het niet alleen op. Onthaalouders, kinderbegeleiders, leerkrachten, vrijwilligers in de jeugdbeweging, grootouders of vrienden… Jouw kinderen zijn ook hun kinderen, ze kneden allemaal mee.
Hoe zorgen we er nou met z’n allen voor dat zo’n collectief opvoeden gesmeerd loopt? Hoe kunnen de diverse partijen meewerken aan een gedeeld toekomstproject voor je kind?
Zorgorganisatie i-mens wil hier alvast haar ruimte opeisen. Ze willen niet aan de zijlijn staan, maar ouders daadkrachtig ruggensteunen. Kinderen opvangen is niet voldoende. Binnen kinderzorg bouwen ze aan een pedagogische visie ‘Afgestemd opvoeden’, om kinderen de beste zorg te geven. En dit met strategieën als het intensief opleiden en coachen van medewerkers tot het aangaan van de dialoog met ouders en zoveel meer.
In dit boek toont i-mens hoe afgestemd opvoeden in de praktijk kan werken, bij jou thuis, maar dus ook bij hun onthaalouders, kinderdagverblijven en hun preventieve gezinsondersteuning.
Het boek zit doorspekt met voorbeelden en getuigenissen van hoe Afgestemd opvoeden een katalysator kan zijn voor groei. Van het kind. Van de ouders. Van hun eigen medewerkers. Van onze maatschappij.

  EAN: 9789464788488
  Auteur: 
  Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
  Publicatiedatum:   27-09-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 220 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 17 mm
  Gewicht: 282 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 172
  Trefwoorden:   gezin;gezinsbegeleiding;gezinszorg;ouder-kindrelatie;familie;psychologie