Het mooie vogelwoordenboek


Nederlands | 20-11-2023 | 183 pages

9789464710847

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 19,90

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas
Tekst achterflap

Toine Andernach zet bijzonder vogeljargon in de schijnwerpers, vergeten vogelwoorden maar ook nieuwe woorden. In het voetspoor van taalkunstenaars als Ivo de Wijs, Drs. P en Hans Dorrestijn, deelt hij hun liefde voor de natuur en speelt virtuoos met taal.

Wat is een hemelgeit? Wat doet een zeetrekteller? En van wie profiteert een pelagische kleptoparasiet? In luchtige, soms hilarische, maar altijd informatieve teksten over mooie vogelwoorden deelt Toine Andernach zijn fascinatie voor de manier waarop vogelaars vogels en de vogelwereld aanduiden in onze taal. Daarin verweeft hij zijn persoonlijke vogelervaringen in het veld.

Het mooie vogelwoorden boek is het perfecte cadeauboek voor vogelaars en taalliefhebbers. Voor beginnende vogelaars is het een gids in het woud van het vogelvocabulaire. Voor ervaren vogelaars is het een feest van herkenning. En voor taalliefhebbers gewoon smullen.

Toine Andernach heeft een fascinatie voor taal en is gepassioneerd vogelaar. Eerder verscheen van zijn hand het succesvolle Baardman & Boterkontje, de vogel en zijn naam. Met tekeningen van Jos Zwarts

Details

EAN :9789464710847
Auteur: 
Uitgever :20 Leafdesdichten
Publicatiedatum :  20-11-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :229 mm
Breedte :150 mm
Dikte :16 mm
Gewicht :396 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :183
Trefwoorden :  nederlandse taal;vogels;nederlandse woordenschat