Aangespoeld


Nederlands | 11-03-2023 | 216 pagina's

9789464710007

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,90


 

   Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas
Tekst achterflap

Aangespoeld vertelt over de strandvondsten die je als wandelaar aan onze kust kan aantreffen. De auteurs laten echter zien dat niets is wat het lijkt. Zoals het aangespoelde zeeschuim – dat het inwendig skelet van onze lokale inktvis blijkt te zijn, een verbazend intelligent dier. Of de geldkauri – een schelpje dat lijkt op een onschuldige koffieboon maar eeuwenlang gebruikt werd als schelpengeld in de slavenhandel. De slakjes, die de prachtigste wenteltrapjes bouwen, veranderen van geslacht, maar niemand weet wanneer. En de nonnetjes? Dat blijven gewoon mooie, kleurrijke schelpjes.
Elke vondst vormt het startpunt voor een tocht langs biologie, geschiedenis, cultuur en gastronomie. Foto’s van de strandvondsten worden getoond naast prachtige onderwaterfoto’s van het levende dier in zijn natuurlijke habitat, wat vaak verbazende contrasten oplevert.

Stefaan Wera is bioloog en gefascineerd door natuur. Koen Fraussen is een internationaal erkend specialist van weekdieren en gepassioneerd schelpenverzamelaar. Als taxonoom is hij onder andere verbonden aan het Musée National d’Histoire Naturelle te Parijs.

Details

EAN :9789464710007
Auteur: 
Uitgever :20 Leafdesdichten
Publicatie datum :  11-03-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :241 mm
Breedte :170 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :602 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :216
Keywords :  schelpen;zeeën;zeefauna;strandfauna;fossielen