Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid

Achtergronden, geschiedenis en literatuur

EAN:  9789464628104
Publicatiedatum:   10-06-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  196

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Wat staat ze fier boven op de onafhankelijkheidszuil op het Majdanplein in Kyiv, Vrouwe Ukraina. Vanaf haar positie kijkt ze naar de strijd in haar land, een gevecht waarvan de uitslag onvoorspelbaar blijft.

'Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid' geeft achtergronden bij de eerste oorlog in dit decennium op Europese bodem. De aanleiding om dit boek samen te stellen en uit te geven is aangrijpend en hartbrekend. Op 24 februari 2022 viel buurland Rusland het voormalige broederland Oekraïne binnen. Sindsdien beheersen de beelden, de geluiden en de commentaren de nieuwsmedia.

De auteurs, de samensteller en de uitgever van deze bundel wensen meer begrip voor Oekraïne, de bewoners en hun onzekere toekomst. Uiteenlopende auteurs leverden hiervoor beschrijvingen en commentaren op bijzondere momenten in de recente geschiedenis. Daarnaast zijn er teksten uit en verwijzingen naar de literatuur van grensland Oekraïne. Verschillende vertalingen werden speciaal voor deze uitgave gemaakt.

'Hoog op de zuil van vrijheid' geeft de inzichten en de informatie die de lezer van vandaag zich wenst en verwarmt het hart met verhalen en gedichten.

  EAN: 9789464628104
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Aspekt
  Publicatiedatum:   10-06-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 133 mm
  Breedte: 213 mm
  Dikte: 18 mm
  Gewicht: 264 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 196