Het onvergetelijke jaar van Tomoko

roman

€ 24,99

  Reserveren
  Toevoegen aan verlanglijst
EAN:  9789464520866
Publicatiedatum:   05-06-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  304

   Niet bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Na haar vaders dood kan haar moeder niet meer voor Tomoko zorgen en wordt ze voor een jaar naar haar oom en tante gestuurd. Het is 1972, Tomoko is twaalf jaar en kijkt haar ogen uit: het huis waarin ze terechtkomt is een oude dierentuin. Haar nicht Mina maakt haar wegwijs en vertelt haar verhalen over de eigenzinnige inwoners. Tomoko’s oom is de vrolijke eigenaar van een fabriek die de radiumhoudende frisdrank Fressy maakt, oma Rosa heeft een vreemd, Europees accent, en de huishoudhulpen meneer Kobayashi en mevrouw Yoneda vormen een excentriek duo. En dan is er nog Mina’s beste vriend: Pochiko het dwergnijlpaard.
Maar als het jaar vordert, ontdekt Tomoko ook een schaduwkant. Waarom zit het tapijt vol schroeiplekken van sigaretten? Waarom is oom zo vaak en lang van huis? Waarom vertelt oma Rosa niet over haar Duitse verleden? En waarom ziet Mina zo bleek? Zonder dat ze er erg in heeft, dringt een subtiele, maar moeilijk te beantwoorden vraag zich op: wat is haar eigen rol in dit huishouden?
Gespeend van vals sentiment beschrijft Yoko Ogawa het Japanse leven in de jaren zeventig. Het onvergetelijke jaar van Tomoko is een prachtige roman over alle losse identiteiten binnen een grote familie

  EAN: 9789464520866
  Auteur: 
  Uitgever: Pelckmans
  Vertaler:  Luk Van Haute
  Publicatiedatum:   05-06-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Gewicht: 441 gr
  Voorraad: Niet bestelbaar
  Aantal bladzijden: 304
  Trefwoorden:   familie;identiteit;japan;1945-;romans;kinderwereld (vertelperspectief)