EAN:  9789464445404
Publicatiedatum:   25-11-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  124

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Het Netwerk Didactiek Nederlands, kortweg NDN, wil een bijdrage leveren aan de vakdidactiek Nederlands en het onderwijs Nederlands in het algemeen in Vlaanderen en Nederland.

NDN richt zich in eerste instantie tot lerarenopleiders Nederlands, docenten Nederlands aan hogescholen en universiteiten, vakdidactici Nederlands, pedagogisch begeleiders, beleidsmedewerkers in het domein Nederlands en betrokkenen bij onderwijsdoelen, eindtermen en leerplannen Nederlands, maar wil zeker ook de leerkrachten Nederlands aan secundaire scholen niet uit het oog verliezen. Ook zij behoren tot het doelpubliek van NDN.

NDN wil in het onder druk staande onderwijslandschap een informatieve en organiserende rol vervullen en initiatieven inzake taaldidactische ontwikkelingen op het gebied van het Nederlands ondersteunen en stimuleren. Daartoe wordt onder andere jaarlijks een didactisch congres georganiseerd.

NDN wil een rol vervullen als intermediair en facilitator naar docenten en leerkrachten Nederlands toe, die dan op hun beurt nieuwe inzichten en recente publicaties onder het oog van hun studenten, de toekomstige leerkrachten Nederlands, kunnen brengen. De NDN-website is in ruime mate in functie van deze missie geconcipieerd. Sinds een aantal jaren heeft NDN ook een directe lijn naar de studenten gelegd door jaarlijks op locatie aan hogescholen het initiatief SOL (Studenten Ontmoeten Leerkrachten) aan te bieden.

  EAN: 9789464445404
  Auteur: 
  Uitgever: Skribis – Mirto Print
  Publicatiedatum:   25-11-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 240 mm
  Breedte: 160 mm
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 124