EAN:  9789464369649
Publicatiedatum:   26-09-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  308

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

De roep om erkenning in Catalonië is niet nieuw. Geraken Spanje en Catalonië nog samen en ongeschonden uit de impasse?

Op 1 oktober 2017 stemden 2,2 miljoen Catalanen in een verboden referendum over de afscheiding van Spanje. De Catalaanse Republiek werd eenzijdig uitgeroepen, de Spaanse staat reageerde ongemeen hard. De internationale sympathie voor de Catalanen was groot, het concrete antwoord pragmatisch. Sindsdien dobbert Catalonië stuurloos in Spaanse wateren.

De roep om erkenning in Catalonië is niet nieuw. Het verlangen naar gelijkwaardigheid overleefde burgeroorlogen en dictaturen. Het zocht naar manieren om te bestaan binnen de fragiele Spaanse constellaties. Geraken Spanje en Catalonië nog samen en ongeschonden uit de impasse?

Na de verijdelde stembusrevolutie is introspectie onvermijdelijk en noodzakelijk. De beperkingen van de onafhankelijkheidsbeweging en de sociaaldemografische realiteit van Catalonië werden op een pijnlijke manier blootgelegd. Maar ook Madrid moet luisterbereidheid tonen.

Met een ongemeen vlotte pen neemt Sarah De Vlam de lezer op sleeptouw door de complexe meanders van het Catalaanse labyrint. Een boeiende getuigenis van een auteur die de Catalaanse ziel volledig doorgrondt. — Christiane Stallaert, UAntwerpen

Het denken over de eigen zelfstandige toekomst is bewonderenswaardig, maar de wijze waarop de Catalanen daarvoor opkomen en manifesteren getuigt van een groot geloof in eigen Catalaanse identiteit. Dit boek is de ideale gids om dit nog beter te begrijpen. — Jan Peumans

  EAN: 9789464369649
  Auteur: 
  Uitgever: Ertsberg
  Publicatiedatum:   26-09-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 230 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 455 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 308
  Trefwoorden:   Catalonië;spanje;europese unie;onafhankelijkheidsstrijd;referendum;catalonië;Spanje;politiek;2010-;geschiedenis;Catalaanse crisis (27 oktober 2017)