EAN:  9789464369212
Publicatiedatum:   04-02-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  240

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Waarom de Fransen zo Frans zijn? Mix je ne sais quoi, grandeur, een opmerkelijke relatie tot de eigen taal en vooral ook lossere zeden dan de gemiddelde Europeaan en je komt al een heel eind.

Et alors? De schampere reactie van wijlen president Mitterand vat volledig waarom de Fransen zo Frans zijn. Mix je ne sais quoi, grandeur, een opmerkelijke relatie tot de eigen taal en vooral ook lossere zeden dan de gemiddelde Europeaan en je komt al een heel eind.

Kikkerbillen en schapenkloten; een Frans (on)gemak; de van moord beschuldigde Edith Piaf passeren allemaal de revue van Houtman en Mouton. De auteurs duiken ook de Franse politiek in, waarbij ze menig (presidentiële) kroon ontbloten en koppen doen rollen.

Waarom Bernadette niet Maria, maar wel een bosnimf in Lourdes zag; de Fransen wereldkampioen staken zijn; wat de Pool Frédéric Chopin, de Italiaanse Carla Bruni en de Belg Johnny Halliday zo Frans maakt; wat de echte verhalen achter meesterinbreker Lupin en de graaf van Montecristo zijn; waarom we politieke termen als links en rechts aan de Fransen te danken hebben en waarom meneer Chauvin het chauvinisme en meneer Poubelle de vuilbak uitvond? Et alors…

Je kunt nooit genoeg boeken over Frankrijk in huis hebben. — BART VAN LOO

  EAN: 9789464369212
  Auteur: 
  Uitgever: Ertsberg
  Publicatiedatum:   04-02-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 229 mm
  Breedte: 151 mm
  Dikte: 31 mm
  Gewicht: 570 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 240
  Trefwoorden:   frankrijk;cultuurgeschiedenis;volkskarakter;culturele identiteit