Omdat we allemaal doodgaan

het belang van een menswaardige stervensbegeleiding

EAN:  9789463938860
Publicatiedatum:   03-10-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  200

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Ons land heeft een van de best omlijnde wetgevingen op het vlak van patiëntenrechten, palliatieve zorg en euthanasie. Toch overlijden dagelijks heel wat patiënten in oncomfortabele omstandigheden, onder andere door therapeutische hardnekkigheid en een gebrek aan kennis over levenseindezorg.
Deze gids schetst het belang van een professionele en menswaardige palliatieve begeleiding. Alle aspecten van deze specifieke zorgen komen daarbij aan bod: zwaar ziek zijn, pijn lijden, afscheid nemen, beslissingen maken rond het levenseinde... De auteur deelt haar kennis uit de praktijk rond medicatie en behandeling, maar geeft ook raad over hoe je als zorgverlener omgaat met patiënten, hun naasten én jezelf.
Omdat we allemaal doodgaan biedt bovendien inspirerende reflecties van professor Wim Distelmans en waargebeurde verhalen over bijzondere ontmoetingen met patiënten, over hoe het eraan toegaat in de zorg en over hoe het beter zou kunnen. Want iedereen heeft recht op een waardig levenseinde.
Lien De Metsenaere werkte als verpleegkundige tien jaar op de afdeling intensieve zorg en zeven jaar in een palliatief supportteam. Nu specialiseert ze zich in coaching rond stress, burn-out, rouw en verlies.

  EAN: 9789463938860
  Auteur: 
  Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
  Publicatiedatum:   03-10-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 221 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 410 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 200
  Trefwoorden:   stervensbegeleiding;palliatieve zorg