Het systeem D'Onofrio

op het kruispunt van topvoetbal, big business en duistere zaken

EAN:  9789463938518
Publicatiedatum:   01-12-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  219

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

‘Mijn leven zou een film kunnen zijn.’ Zo omschreef Luciano D’Onofrio het zelf ooit. Opgegroeid in Luik als zoon van een Italiaanse mijnwerker werd hij in een mum van tijd een internationaal gereputeerde voetbalfiguur. Eerst als algemeen directeur bij FC Porto. Daarna als spelersmakelaar met sterren als Henry, Zidane en Deschamps in zijn portefeuille en met Berlusconi en Tapie als vrienden. Ten slotte als sportief directeur bij Standard en Antwerp.
Tegelijk zweefde er altijd een duister aura rond zijn activiteiten. Drie onderzoeksjournalisten beten zich vast in D’Onofrio’s zaken, op het kruispunt waar voetbal en big business elkaar ontmoeten. Ze kregen daarbij waardevolle documenten in handen, waaronder vonnissen in Franse rechtszaken en rapporten die een internationaal netwerk van fraude en financiële malversaties blootleggen.
Dit boek neemt de lezer mee naar de vier hoeken van het D’Onofrio-sterrenstelsel, daar waar voetbal geen sport meer is, maar alleen nog business waar veel geld mee te verdienen valt, ook als daarvoor wetten en normen moeten worden overtreden.

  EAN: 9789463938518
  Auteur: 
  Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
  Publicatiedatum:   01-12-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 220 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 366 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 219
  Trefwoorden:   D'Onofrio Nicolas;Voetbal;Corruptie;sport