Waarom we bang zijn

de oorsprong en toekomst van angst

EAN:  9789463832434
Publicatiedatum:   05-05-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  447

  Beschikbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas


‘The only thing we have to fear is fear itself.’ President Franklin Roosevelt sprak deze legendarische woorden uit in 1933. Bijna een eeuw later zijn ze actueler dan ooit. Het lijkt alsof de mens alsmaar banger wordt – maar is dat echt wel zo?

‘Vrij van vrees’ leven behoort tot de universele rechten van de mens. Leven in een wereld zonder angst. Maar dat lijkt haast een onmogelijke opdracht als je denkt aan de vele problemen die je elke dag opnieuw in de kranten leest. Doden in het verkeer, de stijgende burn-outcijfers, een besmettelijk virus of hoogoplopende spanningen tussen wereldmachten… Onze wereld lijkt steeds onveiliger te worden. Maar klopt dat wel? Zijn er redenen tot paniek? Moeten we bang worden?

Bram Vervliet is overtuigd van niet, maar hij ziet wel hoe angst meer en meer binnensluipt in onze maatschappij, in onze levens en onze geest. Waar komt die angst vandaan? Wat bedoelen we wanneer we zeggen dat we bang zijn? En zijn die angsten aangeboren of aangeleerd?

Een grondige analyse van angst en hoe angst werkt dringt zich op. Om zo hoopvol en vrij van vrees de toekomst tegemoet te gaan. Waarom we bang zijn is een positief en hoopvol boek om onze wereld beter te begrijpen.

  EAN: 9789463832434
  Auteur: 
  Uitgever: Pelckmans
  Publicatiedatum:   05-05-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 230 mm
  Breedte: 150 mm
  Gewicht: 840 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 447
  Trefwoorden:   Angsten