EAN:  9789463822398
Publicatiedatum:   20-09-2022
Formaat:  Boek
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  320

  Beschikbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Raynor Winn doet verslag van de zwaarste wandeltocht die zij en haar man tot nu toe ondernamen: meer dan 1600 kilometer, van het noorden van Schotland naar de kust van het zuidwesten van Engeland.

In haar unieke, beeldende, empathische stijl, doet bestsellerauteur Raynor Winn in het spectaculaire Landlijnen verslag van de zwaarste wandeltocht die zij en haar man Moth tot nu toe ondernamen. Te beginnen met de Cape Wrath Trail – een zware tocht van honderden kilometers door de Schotse Hooglanden, over afgelegen bergen, door gletsjerdalen en langs diepe lochs – maken zij uiteindelijk en maandenlange tocht van meer dan 1600 kilometer, van het uiterste noorden van Schotland naar de vertrouwde kust van het zuidwesten.

Hoe verhouden wij ons tot elkaar, en tot het land, vraagt zij zich af, nu de breuklijnen tussen de verschillende naties steeds groter lijken te worden? Hebben we nog genoeg gezamenlijks om het behoud van de aarde en de natuur voorrang te kunnen geven? Intussen gaat de gezondheid van Moth gestaag achteruit. Het lopen van het South West Coast Path heeft destijds aantoonbaar geholpen. Eén zijn met natuur redde hen in hun donkerste tijden, maar zal het nu opnieuw zijn magische uitwerking hebben?

In het meesterlijke Landlijnen beschrijft Winn de vaak zware tocht in haar schitterende, heldere taal: de vreemden en vrienden, de wilde natuur en de dieren die zij onderweg tegenkomen. Daarbij weet ze niet alleen het fysieke land, maar ook het onzekere toekomstpad van deze tijd onnavolgbaar in kaart te brengen. Landlijnen beschrijft een onvergetelijke reis die vol onzekerheid begint, en die alleen maar kan eindigen met hoop.

De meeste mensen wandelen voor hun plezier. Raynor en haar man Moth lopen voor hun leven.

De pers over Het zoutpad en De wilde stilte:
'Ontzagwekkend en prachtig.' - Psychologie Magazine
‘Raynor Winn toont in De wilde stilte nog meer dan in Het zoutpad dat ze een schitterend schrijver is. Overtreft debuut.’ – Trouw
‘Een krachtige boodschap van hoop.’ – De Telegraaf
‘Een bitterzoete confrontatie met melancholie, onvoorwaardelijke liefde en de kracht van de natuur.’ – Zin Magazine
‘Overstijgt het genre met gemak.’ – de Volkskrant *****
‘Overtuigend.’ – NRC Handelsblad ****
‘Must-read.’ – Vriendin

  EAN: 9789463822398
  Auteur: 
  Uitgever: Pelckmans
  Vertaler:  Annemie De Vries
  Publicatiedatum:   20-09-2022
  Formaat: Boek
  Taal: Nederlands
  Gewicht: 464 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 320
  Reeks:   Raynor Winn
  Trefwoorden:   reisverhalen;hoop;mens en natuur;schotland;wandelen;waargebeurd