Mentale klachten de baas. Werkboek voor mensen met autisme

EAN:  9789463713733
Publicatiedatum:   21-04-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  144

  Beschikbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Voel jij je onzeker, gestresseerd, neerslachtig, angstig, in paniek of misschien zelfs wel depressief? In een wereld waarin we gemakkelijk overprikkeld en overvraagd raken, hebben we behoefte aan concrete en praktische tips om goed voor het eigen brein te zorgen. Dit boek toont hoe je dit precies kunt doen.

De auteur ondervond na jarenlange therapie in de geestelijke gezondheidszorg dat een concrete benadering uiteindelijk was wat haar hielp. Zij ontwikkelde dit werkboek en baseerde zich daarvoor op de principes van de Positieve Psychologie, de cognitieve gedragstherapie, de Acceptance and Commitment Therapie en het neurolinguïstisch programmeren.

Dit werkboek geeft antwoorden op vragen als:


 • Wat zijn je behoeften?

 • Hoe kan je over- en onderprikkeling voorkomen?

 • Hoe kan je optimaal ademhalen?

 • Hoe leer je je grenzen aan te geven?

 • Hoe kan je structuur aanbrengen?

 • Hoe dien je om te gaan met je gevoelens en gedachten?


Door middel van concrete uitleg, oefeningen, invulbladen, je eigen doorzettingsvermogen en hulp van naasten blijf jij je mentale klachten de baas.

Josine van Boxmeer is logopedist en autismespecialist. Op 33-jarige leeftijd kreeg ze, na zes jaar lang therapie gevolgd te hebben, de diagnose autisme.

 
‘Een realistisch en hoopvol boek. Het straalt menselijkheid en optimisme uit van de eerste tot de laatste pagina. Het boek bevat een taal die niet alleen erg concreet en bevattelijk is, maar die ook zo helder en mooi is dat je van het lezen alleen al energie krijgt.’
Peter Vermeulen, Vlaams pedagoog en een autoriteit op het gebied van autisme

 


'In het boek komt nergens autisme ter sprake, maar de werkbladen en ook het verhaal van Josine is wel afgestemd om helderheid en concrete handvaten en duidelijkheid te geven. Iets waar veel mensen met autisme zeker iets aan hebben. Het is een heel concreet, helder en duidelijk werkboek. Als je aan de slag wilt met je mentale klachten en meer balans wilt, dan is dit een erg goed werkboek om uit te zoeken wat jij nodig hebt om met meer balans door het leven te gaan.'

– Recensie Kim Coenen, wereldvanautisme.nl


 

ISBN: 9789463713733

  EAN: 9789463713733
  Auteur: 
  Uitgever: Gompel&Svacina bv
  Publicatiedatum:   21-04-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 160 mm
  Breedte: 240 mm
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 144