Speel je vrij! Praktijkboek sportspelen

EAN:  9789463713245
Publicatiedatum:   10-08-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  319

  Beschikbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Speel je vrij! bevat een ‘best of’ van eerder uitgegeven spelenboeken en is sterk uitgebreid met nieuwe spelreeksen die inspelen op actuele en innovatieve trends binnen spelonderwijs en/of vrijetijdsbesteding.

Het boek bespreekt meer dan honderd leuke en originele spelvormen die garant staan voor spelplezier en succesbeleving. Het biedt pasklare oplossingen voor iedereen die zijn spelcompetenties wil uitbreiden of aanscherpen, of wie op een leuke manier wil kennismaken met nieuwe spelideeën of trends, zoals spikeball, street racket, kio rahi, kho kho, cricket, frisbee, flagball, enz.

De kracht van dit boek ligt in het feit dat elke spelvorm meermaals uitgetest is in het onderwijs. Naast een gedetailleerde beschrijving van de spelregels bevat elke spelreeks meerdere suggesties of varianten om spelvormen op maat van de spelers aan te bieden. Het verbeteren van de spelkwaliteit en het verhogen van het spelplezier is een belangrijk uitgangspunt geweest bij de opmaak en de keuze van de spelreeksen.

De SpelenderWijs-aanpak wordt als referentiekader gebruikt en focust op haalbare speluitdagingen voor alle spelers waarbij beter leren spelen het hoofddoel is.

Dit boek is vooral bedoeld voor leraren LO (vanaf derde graad van de lagere school, inclusief secundair onderwijs) en leraren in opleiding, maar is zeker ook een aanrader voor trainers of begeleiders van sportkampen en jeugdbewegingen.

Hilde Leysen was lector lichamelijke opvoeding aan de lerarenopleiding van Hogeschool UCLL en praktijklector aan de educatieve master LO van KU Leuven.
Toon Dehandschutter is lector lichamelijke opvoeding aan de lerarenopleiding van Hogeschool UCLL en praktijklector aan de educatieve master LO van KU Leuven.
Hans Minten is lector lichamelijke opvoeding aan de lerarenopleiding van Hogeschool UCLL.
Philippe Vandersmissen is lector lichamelijke opvoeding aan de lerarenopleiding van Hogeschool PXL.

ISBN: 9789463713245

  EAN: 9789463713245
  Auteur: 
  Uitgever: Gompel&Svacina bv
  Publicatiedatum:   10-08-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 319