Arabist onder Arabieren

ontmoetingen in het Midden-Oosten

EAN:  9789463481038
Publicatiedatum:   07-06-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Arabist onder Arabieren

Op zoek naar het verhaal achter de bekende krantenkoppen met geweld en oorlogsleed neemt Leo Kwarten de lezer mee op reis door het Midden-Oosten, van Tunis tot Teheran en van Bahrein tot Bagdad. Hij ontmoet terroristen, overlevers, bekeerders, expats, ayatollahs, hoerenmadams, ritselaars en zelfs een door het Internationaal Strafhof gezochte president.
Dit boek gaat over veel meer dan politiek. Het biedt ook een humoristische blik achter de schermen van het Arabische bedrijfsleven en geeft een beeld van de cultuurverschillen waarmee Arabieren en westerlingen onderling worstelen. Het snijdt gevoelige onderwerpen aan als racisme, seksuele intimidatie en prostitutie.
Maar bovenal is dit het boek van een arabist, iemand met een grote liefde voor de Arabische taal. Kwarten gaat op avontuur in een Arabisch woordenboek, legt uit wat een ‘jodenkameel’ is, ontsluiert de wondere wereld van Arabische ‘mooipraterij’ en schrijft aanstekelijk over de bloemrijke teksten van de oorlogsliederen van de Houthi’s in Jemen.

  EAN: 9789463481038
  Auteur: 
  Uitgever: ONE Business
  Publicatiedatum:   07-06-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 126 mm
  Breedte: 200 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 343 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256
  Reeks:   EW Boeken
  Trefwoorden:   Midden-Oosten;2010-