Onze koningen

interview met de geschiedenis : het Belgische koningshuis

EAN:  9789463378109
Publicatiedatum:   04-09-2023
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  227

  Beschikbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Koningen en koninginnen spelen vaak een hoofdrol in de geschiedenisboeken. Ze zijn fascinerende figuren die tot de verbeelding spreken. Als gewone stervelingen kijken we naar hen op en verslinden we met ingehouden adem hun verhalen.

Rond de Belgische koningen van vroeger en nu hangt nog een sluier van mysterie. Arnout Hauben ging een jaar lang op zoek naar bevoorrechte getuigen, bezocht kastelen en koninklijke domeinen, dook in de archieven van ons land en vond verhalen over ons koningshuis die buiten onze klassieke geschiedschrijving vallen.

Want wat voor mensen waren onze koningen echt? Hoe groeiden ze op, hoe stonden ze in het leven? Wat waren hun grote en kleine trauma’s en hoe gingen ze om met het keurslijf van het koningschap? Voor sommigen zat dat als gegoten, voor anderen voelde het als een zware last.

In dit boek leer je onze vorsten, van Leopold I tot Filip, op een heel persoonlijke manier kennen. Als koning maar ook als mens, met al hun deugden en gebreken. Want de geschiedenis van ons vorstenhuis is er niet alleen een van politiek, maar ook van liefdesperikelen, ambitie, zelfopoffering, familieruzies en heroïek.

Onze koningen is een boek vol bijzondere verhalen, anekdotes, getuigenissen en nooit eerder gepubliceerde foto’s.

  EAN: 9789463378109
  Auteur: 
  Uitgever: Pelckmans
  Publicatiedatum:   04-09-2023
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 240 mm
  Breedte: 170 mm
  Gewicht: 732 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 227
  Trefwoorden:   vorstenhuizen;belgië;monarchie