Hoe smaakt het?
Garmt Dijksterhuis
Nederlands | 08-03-2022 | 180 pagina's
9789463013932
Paperback / softback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 19,95
Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)
Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas
Tekst achterflap
Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe het komt dat je ‘lekker’ van ‘vies’ kunt onderscheiden.
Proeven doe je met je tong en ruiken met je neus, maar hoe werken ze eigenlijk? In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, eten en voedselkeuze.
Aan bod komen onder meer de basissmaken en de zoektocht naar basisgeuren, het samenspel van de verschillende zintuigen, de smaak- en geurreceptoren, het gebruik van smaak- en geurstoffen, maar ook het horen en voelen van voedsel en de relatie tussen eten en emotie. Met Hoe smaakt het? begrijp je beter wat lekker eten lekker maakt.
Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten.
Beschrijving
Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe het komt dat je ‘lekker’ van ‘vies’ kunt onderscheiden.
Proeven doe je met je tong en ruiken met je neus, maar hoe werken ze eigenlijk? In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, eten en voedselkeuze.
Aan bod komen onder meer de basissmaken en de zoektocht naar basisgeuren, het samenspel van de verschillende zintuigen, de smaak- en geurreceptoren, het gebruik van smaak- en geurstoffen, maar ook het horen en voelen van voedsel en de relatie tussen eten en emotie. Met Hoe smaakt het? begrijp je beter wat lekker eten lekker maakt.
Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten.
Details
EAN : | 9789463013932 |
Uitgever : | Eburon Uitgeverij |
Publicatie datum : | 08-03-2022 |
Uitvoering : | Paperback / softback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 210 mm |
Breedte : | 148 mm |
Dikte : | 12 mm |
Gewicht : | 270 gr |
Status : | POD (Beschikbaar als print-on-demand.) |
Aantal pagina's : | 180 |
Keywords : | eten;proeven;ruiken;voedsel |