EAN:  9789462719057
Publicatiedatum:   18-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  40

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Een energieneutraal huis, hoe dan?

Wie had dat gedacht: de energieprijzen vliegen de pan uit, het klimaat wordt er niet beter op met de CO2-uitstoot, in Groningen is er steeds weer schade vanwege aardbevingen en ook willen we niet meer afhankelijk zijn van het aardgas.

Met oogkleppen op de oude weg doorgaan is geen optie. We moeten op enig moment dus van het gas af. Bijna iedereen maakt zich zorgen om het uit de hand lopen van de kosten. Dit dunne boekje kan je helpen om dat goed te regelen.

Ik laat hierin zien dat:
-Het inderdaad nogal complex is.
-Voor veel mensen zelfs een chaos.
-Dat het toch betaalbaar is.
-Dat het ook veel oplevert.

Omdat mensen onrustig worden van chaos, leg ik uit wat, waarom en wanneer de verschillende dingen moeten gebeuren. Daarbij waarschuw ik ook voor verkeerde informatie die je op het verkeerde been zetten. Er is zelfs hier en daar bedrog waar mensen met open ogen intrappen.

Vervolgens laat ik zien dat er zeker oplossingen zijn om het te financieren. De onafhankelijke informatie staat in dit boekje met verwijzingen ook naar het internet middels QR-codes.

Dan misschien wel het belangrijkste, wat krijg je ervoor terug. Om te beginnen, de kosten kunnen (soms veel) lager worden dan de energierekening die je te wachten staat. Het tweede punt is de veiligheid, er is geen kans op koolmonoxidevergiftiging, geen kans op verbranding aan hete radiatoren.

Maar ook het comfort. Hoe fijn is het om je hele huis behaaglijk te hebben, dag en nacht, en dat je in de zomer je huis gratis kunt koelen indien nodig. En tenslotte, er is dan geen CO2-uitstoot, de Groningers hebben dan steeds minder last van aardbevingen en we verbruiken niet de beperkte grondstoffen.

Zelf ben ik als elektronicus een ervaren ontwerper van onder andere hoog precisie temperatuurregelingen voor ruimtevaarttoepassingen. Deze kennis heb ik ook kunnen toepassen in mijn eigen energie neutrale woning uit 1976.

Theo van Lieshout

Nu is er een boekje dat je helpt om je huis te verduurzamen op een overzichtelijke manier.

Tal van tips en ideeën worden aangedragen evenals heel veel links naar onafhankelijke informatiebronnen. De inhoud is uitermate actueel en de schrijver levert zelf geen apparatuur en heeft dus geen belang bij welke gemaakte keus dan ook. De inhoud is nauwelijks technisch van aard.

  EAN: 9789462719057
  Auteur: 
  Uitgever: MK Publishing
  Publicatiedatum:   18-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 211 mm
  Breedte: 299 mm
  Dikte: 3 mm
  Gewicht: 206 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 40