Wij, aarde

een geologisch en ecomodernistisch perspectief op klimaatverandering

EAN:  9789461174185
Publicatiedatum:   29-11-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  216

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

In het klimaatdebat wordt de mens vaak naast of zelfs boven de natuur geplaatst, in een vijandige relatie waarin de mens, gedreven door kortzichtige hebzucht, enkel uit lijkt op de vernietiging van de planeet. In dit klimaatessay schetst Manuel Sintubin een ander beeld van de relatie tussen mens en planeet. Vanuit een aards perspectief schrijft de mens zich immers in in een 4 miljard jaar oude traditie van een planeetvormende biosfeer. De mens is een geologische kracht die mee schrijft aan het aardse verhaal.

De toekomst van de planeet ligt in onze handen. Wij zijn gepromoveerd tot de rentmeester van ‘onze’ aarde, met een verpletterende verantwoordelijkheid om ons vernuft ten volle aan te wenden voor het goed van mens en planeet. Deze positieve visie op mens en planeet vindt Manuel Sintubin terug in het ecomodernisme, net daarom in zijn ogen dé groene beweging van en voor de 21e eeuw.

In de reeks De klimaatessays linken wetenschappers uit verschillende wetenschappelijke disciplines hun expertiseveld aan de klimaatverandering. Het resultaat is een bundeling van verrassende en vernieuwende inzichten over de grootste maatschappelijke uitdaging voor de komende decennia.

  EAN: 9789461174185
  Auteur: 
  Uitgever: ASP - Academic and Scientific Publishers
  Publicatiedatum:   29-11-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 209 mm
  Breedte: 147 mm
  Dikte: 15 mm
  Gewicht: 344 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 216
  Reeks:   De klimaatessays
  Trefwoorden:   klimaatveranderingen;ecologie;aarde