Waarom moet ik dit lezen?


Nederlands | 06-01-2023 | 90 pages

9789403661124

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 16,95

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas
Tekst achterflap

‘Waarom moet ik dit lezen?’ gaat over de strubbelingen die hoogbegaafde jongeren kunnen ervaren met het maken en leren van huiswerk.

De vooroordelen dat hoogbegaafde jongeren er gewoon vanzelf wel komen op school zijn niet gegrond. Vaak is er een niet passend schoolsysteem die geen raad weet hoe ze met deze potentiële creatieve denkers moeten omgaan. Je kunt lezen wat je als docent, ouder, of huiswerk begeleider kan doen om deze jongeren beter hun weg te laten vinden binnen het schoolsysteem. Zoals het aanleren van basisvaardigheden, uitdagingen zoeken en motivatie prikkelen. Daarnaast zal je gedrag anders leren bekijken waardoor je dit beter kan interpreteren en kan aansluiten op de behoeften.

Joost en Simon worden in de hoofdstukken gebruikt om voorbeelden van gedrag te verduidelijken. Zowel Joost, Simon en andere jongeren die worden benoemd, zijn fictieve namen maar wel gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen en gedrag dat je kunt herkennen bij het begeleiden van hoogbegaafde jongeren en hun huiswerk.

Het boek is geen vrijbrief voor dwars en opstandig gedrag, maar het biedt in zichten waarom je bepaald gedrag ziet en geeft je handvaten voor ondersteuning.

Details

EAN :9789403661124
Auteur: 
Uitgever :Mijnbestseller
Publicatiedatum :  06-01-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :235 mm
Breedte :155 mm
Dikte :6 mm
Gewicht :153 gr
Voorraad :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal bladzijden :90
Trefwoorden :  hoogbegaafde kinderen;huiswerk;onderwijs