Goed werken in de zorg

groeien als organisatie met de medewerkers mee aan het stuur

EAN:  9789401487412
Publicatiedatum:   22-11-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  160

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

'Als de samenleving verandert en zowel je klanten als je medewerkers hebben nieuwe vragen en behoeften, dan moet je mee veranderen. Kiezen voor een innovatieve arbeidsorganisatie is geen gemakkelijke weg. Maar wie de tocht aandurft en voluit gaat, wordt er alleen maar sterker van.'

Willen we als zorgsector de toekomst mee vormgeven, dan is de tijd gekomen om de verandering in te zetten.

De noden in de zorg, van zowel klanten als zorgverleners, zijn door elkaar geschud. Het hiërarchische model is verouderd, een gezond bedrijf moet vandaag wendbaar zijn. Maar hoe doe je dat? Hoe laat je aantrekkelijke jobs en vrijheid en verantwoordelijkheid voor je medewerkers samengaan met een snelle bediening op maat van je klanten?

Familiehulp ging de uitdaging aan, en doorliep een volledige vernieuwing van een strak top-downmodel naar een wendbare, werkbare en weerbare organisatie. Hun verhaal is dat van elke speler, groot of klein, die voor vernieuwing staat. Vanuit een eerlijke en realistische blik op transformatie op elk vlak: over onvoorziene obstakels, over blijven bijleren, over mooie en moeilijke momenten.

Dit boek leert je hoe je een omwenteling naar een wendbare organisatie aanpakt, zonder je identiteit te verliezen. Want als de samenleving verandert en je klanten én medewerkers nieuwe vragen en behoeften hebben, dan mag geen enkele organisatie zich laten tegenhouden om te veranderen.

Wendbaar, weerbaar en werkbaar werken in de zorg

  EAN: 9789401487412
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Lannoo
  Publicatiedatum:   22-11-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 245 mm
  Breedte: 175 mm
  Dikte: 18 mm
  Gewicht: 351 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 160
  Trefwoorden:   gezinszorg;thuiszorg;vlaanderen