Oak


Nederlands | 16-01-2023 | 186 pages

9789401486545

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 39,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas




Tekst achterflap

Marcelo Ballardin (°1981) leefde in Brazilië, de Verenigde Staten, Italië en Engeland vooraleer hij neerstreek in België. De verfijnde productkeuken waarmee hij in zijn Gentse restaurants OAK en DOOR73 zijn gasten telkens opnieuw verrast, is die van een kosmopoliet. Met uitgesproken smaken en spannende combinaties, waarvoor hij zowel uit de Zuid-Amerikaanse als de Aziatisch keuken en culinaire traditie inspiratie put, drukt Ballardin een geheel eigen stempel op zijn gerechten. In dit boek vertelt hij over eten, koken en de liefde in al haar vormen. Hij legt zijn recepten en zijn ziel bloot.

'Het Braziliaans/Italiaans bloed van Marcelo Ballardin, zijn reiservaringen en de internationale uitstraling van de keukenploeg bepalen het DNA van OAK. De keuken is detaillistisch en weldoordacht. Het samenspel van texturen en smaken is subtiel. Er zit veel reflectie achter de verbazende smaakassociaties.'
- MICHELIN Gids

'Met spannende, persoonlijke creaties die zowel putten uit de Zuid-Amerikaanse als de Aziatische en culinaire traditie heeft Marcelo Ballardin van zijn kleine restaurant een bijzondere plek gemaakt. Wij blijven fan van zijn ongewone combinaties en technische finesse.'
- Gault&Millau

Beschrijving

Marcelo Ballardin (°1981) leefde in Brazilië, de Verenigde Staten, Italië en Engeland vooraleer hij neerstreek in België. De verfijnde productkeuken waarmee hij in zijn Gentse restaurants OAK en DOOR73 zijn gasten telkens opnieuw verrast, is die van een kosmopoliet. Met uitgesproken smaken en spannende combinaties, waarvoor hij zowel uit de Zuid-Amerikaanse als de Aziatisch keuken en culinaire traditie inspiratie put, drukt Ballardin een geheel eigen stempel op zijn gerechten. In dit boek vertelt hij over eten, koken en de liefde in al haar vormen. Hij legt zijn recepten en zijn ziel bloot.

'Het Braziliaans/Italiaans bloed van Marcelo Ballardin, zijn reiservaringen en de internationale uitstraling van de keukenploeg bepalen het DNA van OAK. De keuken is detaillistisch en weldoordacht. Het samenspel van texturen en smaken is subtiel. Er zit veel reflectie achter de verbazende smaakassociaties.'
- MICHELIN Gids

'Met spannende, persoonlijke creaties die zowel putten uit de Zuid-Amerikaanse als de Aziatische en culinaire traditie heeft Marcelo Ballardin van zijn kleine restaurant een bijzondere plek gemaakt. Wij blijven fan van zijn ongewone combinaties en technische finesse.'
- Gault&Millau

Slogan/Promotie

Topchef Marcelo Ballardin verrast alle zintuigen met zijn eerste boek

Details

EAN :9789401486545
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Lannoo
Publicatiedatum :  16-01-2023
Formaat :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :290 mm
Breedte :230 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :1066 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :186
Trefwoorden :  ballardin marcelo;gerechten