Van zoekende student naar gedreven professional

community service learning : een ervaringsgerichte onderwijsvorm

EAN:  9789401482059
Publicatiedatum:   30-08-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  125

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Als gedreven onderwijsprofessional kun je niet anders dan de vinger aan de pols van de samenleving houden. Over hoe je dat aan studenten overbrengt wordt veel geschreven, maar de praktijk verloopt vaak moeilijker. Met Community Service Learning kun je studenten binnen hun opleiding tot leraar of sociale professional echter praktijkgericht aanleren om volop met hun toekomstige omgeving in contact te komen, en zo nog meer uit hun latere job te halen.

Waaruit bestaat leren bijvoorbeeld precies? Wat maakt dat Community Service Learning de houding van studenten echt kan veranderen? Wat zijn de uitkomsten ervan voor studenten én samenleving? En hoe begin je eraan als docent? Dit boek toont hoe je een Community Service Learning-module voor studenten opzet en organiseert, maar ook wat je er als docent zelf uit leert.

Van zoekende student naar gedreven professional schetst de uitdagingen voor het opleiden van moderne onderwijs- en sociale professionals, en gaat uitgebreid in op cases, ervaringen van studenten en de reacties van wie ze begeleiden. Het pleit voor een meer maatschappelijk geëngageerd en holistisch leren in het hoger onderwijs, dat zich verbindt met de samenleving en studenten volop ondersteunt om bekwame en gedreven professionals te worden.

Hoe stimuleer je maatschappelijk geëngageerd leren? - Praktijkgids voor docenten

  EAN: 9789401482059
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Lannoo
  Publicatiedatum:   30-08-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 245 mm
  Breedte: 175 mm
  Dikte: 10 mm
  Gewicht: 282 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 125
  Trefwoorden:   Leraren;opleidingen