EAN:  9789401480260
Publicatiedatum:   27-07-2021
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  132

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Kinderen zijn vaak verwonderd. Waarom is de zee blauw? Waarom wordt het donker? Waarom is die meneer kaal? Ergens op weg naar de volwassenheid verliezen de meesten van ons die onbevangenheid. Gaandeweg wordt het vuur van de nieuwsgierigheid gedoofd: de dingen zijn nu eenmaal wat ze zijn, er is niets nieuws onder de zon.

En dat is jammer. Verwondering geeft het leven kleur, helpt om onze grenzen te verleggen en spoort ons aan om valse zekerheden in vraag te stellen. In Ode aan de verwondering houdt Caroline Pauwels een bezield pleidooi om opnieuw met die kinderlijke blik naar de wereld te kijken. In wetenschap en kunst, maar ook in de grote en kleine momenten van elke dag.

In deze nieuwe hardcovereditie schreef ze ook een nawoord naar aanleiding van de coronacrisis. Hoe helpt verwondering in moeilijke tijden? Wat kunnen we eruit leren? Illustratrice Gerda Dendooven maakte passende tekeningen bij de tekst, die net als de geselecteerde gedichten van Bart Moeyaert uiting geven aan de verwondering in al haar veelzijdigheid.

Met illustraties en gedichten van Gerda Dendooven en Bart Moeyaert

  EAN: 9789401480260
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Lannoo
  Publicatiedatum:   27-07-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 190 mm
  Breedte: 130 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 218 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 132
  Trefwoorden:   verwondering;levenskunst