De bouwstenen van alles

twaalf experimenten die onze wereld veranderden

EAN:  9789400405387
Publicatiedatum:   31-08-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  415

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Een reis langs de ontdekkingen die ons bestaan hebben veranderd

Van de toevallige ontdekking van röntgenstralen in een Duits laboratorium tot pogingen om te bewijzen dat Einstein ongelijk had en de race om het atoom te splijten. Briljante experimenten die tot enkele van de belangrijkste doorbraken in de wetenschap hebben geleid en uiteindelijk ons leven fundamenteel hebben veranderd. Ze hielpen ons lavastromen diep in vulkanen te detecteren, levensreddende medische technieken te ontwikkelen en radio, tv, magnetrons, smartphones en het World Wide Web te creëren.

Hoe experimenteer je met de fundamentele bouwstenen van het bestaan? Hoe manipuleer je een deeltje dat een biljoen keer kleiner is dan een zandkorrel? Hoe laat je een proton 11.000 keer per seconde rond een zevenentwintig kilometer lange lus vliegen? En waarom is dit allemaal belangrijk?

In De bouwstenen van alles stelt fysicus Suzie Sheehy ons voor aan de mensen die, door een combinatie van genialiteit, doorzettingsvermogen en geluk, de experimenten hebben uitgevoerd die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Een eerbetoon aan menselijke vindingrijkheid, creativiteit en vooral aan nieuwsgierigheid.

  EAN: 9789400405387
  Auteur: 
  Uitgever: De Bezige Bij
  Publicatiedatum:   31-08-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 136 mm
  Dikte: 36 mm
  Gewicht: 504 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 415
  Trefwoorden:   natuurkundige proeven;natuurkunde;geschiedenis