Donderslag bij heldere hemel

bevallingsverhalen van vrouwen die niet wisten dat ze zwanger waren

EAN:  9789090348124
Publicatiedatum:   10-08-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  196

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

In Donderslag bij heldere hemel lees je de verhalen van vrouwen die bevielen zonder dat ze wisten dat ze zwanger waren. Hoewel het al zo oud is als de wereld en het vaker voorkomt dan men denkt, gaat het niet opmerken van een zwangerschap nog altijd gepaard met vooroordelen. Hoe kan dit gebeuren, hebben zulke vrouwen dan helemaal niets van hun zwangerschap in de gaten? Worden ze niet dikker, voelen ze geen baby bewegen in hun buik en stoppen ze niet met menstrueren?

In dit boek komen zestien vrouwen aan het woord die volkomen door de geboorte van hun kind verrast werden. Ze vertellen hoe ze de zwangerschap konden missen en hoe ze de bevalling en het ineens hebben van een kind beleefden. Reacties van hun naasten komen aan bod en ook de ervaringen van hulpverleners die met dergelijke bevallingen te maken kregen. Hoe die het eerder nooit konden geloven maar op hun mening terugkwamen.

Op invoelende wijze wordt de schok beschreven die een onverwachte zwangerschap en bevalling geeft bij alle betrokkenen. In de hoop op meer begrip van zowel leken als professionals.

  EAN: 9789090348124
  Auteur: 
  Uitgever: BoekenGilde
  Publicatiedatum:   10-08-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 144 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 294 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 196
  Trefwoorden:   bevalling;zwangerschap