Academisch schrijven en presenteren

een stapsgewijze aanpak

EAN:  9789086598687
Publicatiedatum:   02-06-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  154

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Academisch schrijven en presenteren zijn kernvaardigheden voor studenten in het hoger onderwijs. Een goed ontwikkelde schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid is van essentieel belang voor het succesvol doorlopen van iedere denkbare studierichting.

In dit boek leren studenten stapsgewijs hoe zij een helder gestructureerde, aantrekkelijke en correcte wetenschappelijke tekst kunnen schrijven. Op dezelfde manier komt ook het voorbereiden en houden van een aansprekende presentatie aan de orde.

Academisch schrijven en presenteren is de herziene editie van ACVA - Schrijven en presenteren op academisch niveau. Dit boek heeft zichzelf jarenlang bewezen als standaardwerk voor studenten van uiteenlopende opleidingen. In deze geactualiseerde uitgave is niet getornd aan de inhoudelijke basis: een stapsgewijze aanpak voor het schrijven van een omvangrijke tekst en het houden van een presentatie. Nieuw is de aandacht voor stress of angst tijdens het schrijven of presenteren. Ook is er een hoofdstuk toegevoegd over online presenteren.

Marijke van Dijk heeft jarenlange ervaring als docent Academische en Communicatieve Vaardigheden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast heeft zij een eigen trainings- en adviesbureau.

  EAN: 9789086598687
  Auteur: 
  Uitgever: VU uitgeverij
  Publicatiedatum:   02-06-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 238 mm
  Breedte: 170 mm
  Dikte: 9 mm
  Gewicht: 312 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 154
  Trefwoorden:   wetenschappelijke publicaties;presentaties;taalvaardigheid;hoger onderwijs