EAN:  9789085717836
Publicatiedatum:   31-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  196

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Achter de fluitconcerten van vogels gaan fascinerende vragen schuil. Hoe leren zangvogels liedjes? Waarom produceren vogels hun geluiden op een compleet andere manier dan mensen? Hoe zetten ze zang in om hun territorium te verdedigen? Waarom beïnvloedt het repertoire van een mannetje zijn paringssucces?


En dan is geluid nog maar één van de vele manieren waarop vogels communiceren. Vogels verleiden elkaar met oogverblindende veren of zwaaien agressief met hun vleugels om indringers weg te jagen. Ze misleiden andere soorten met een ‘vals alarm’-roep of vertonen indrukwekkende groepsdansen. Daarnaast is recent ontdekt dat geur voor veel vogels een stuk belangrijker is dan gedacht.


Vogeltaal duikt in de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de communicatie van vogels. Het laat zien hoe vogels in allerlei situaties met elkaar in contact staan, en geeft daarmee een inkijkje in hun intelligentie. Ook beschrijft dit rijk geïllustreerde boek hoe vogels hun communicatie aanpassen in een veranderende wereld met steeds meer menselijke invloeden en omgevingsruis.


Met een voorwoord van Camilla Dreef

  EAN: 9789085717836
  Auteur: 
  Uitgever: Veen Media
  Publicatiedatum:   31-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 228 mm
  Breedte: 212 mm
  Dikte: 15 mm
  Gewicht: 500 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 196
  Reeks:   Wetenschappelijke bibliotheek
  Trefwoorden:   vogelgeluiden;vogels