Tussen twee oneindigheden

de aanstaande revolutie in ons begrip van de kosmos

EAN:  9789085717829
Publicatiedatum:   31-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  184

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

De astronomie staat aan de vooravond van een revolutie. Dankzij de spectaculaire vooruitgang van de afgelopen decennia zijn we niet langer volledig afhankelijk van licht om de kosmos te bestuderen. Kosmische straling, neutrino’s en zwaartekrachtsgolven hebben ons nieuwe zintuigen gegeven om het universum tot in zijn meest ontoegankelijke uithoeken te doorgronden.


Die extra zintuigen kunnen we goed gebruiken. We leven namelijk in een heelal vol raadselachtige entiteiten waar we weinig tot niets vanaf weten, zoals zwarte gaten, donkere materie en donkere energie. Dankzij het uitzonderlijke potentieel van de ‘multimessenger-sterrenkunde’ kunnen we binnenkort wellicht enkele van die fundamentele mysteries ontrafelen.


Dit boek geeft een toegankelijke en fascinerende introductie in de moderne kosmologie. Het laat zien hoe het oneindig grote en het oneindig kleine met elkaar in verband staan, en hoe ze samen een duizelingwekkend beeld vormen van de oorsprong van het heelal.
“Wat een verrukkelijk boek! Op onnavolgbare wijze gidst Gianfranco Bertone je door de wonderlijke wereld van de moderne natuurwetenschap, zonder te verdwalen in technische details. Tussen twee oneindigheden vormt de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die ook de nieuwste ontwikkelingen rond zwaartekrachtsgolven, zwarte gaten, donkere materie en de oerknal wil blijven volgen.”


- Govert Schilling, wetenschapsjournalist en auteur van o.a. Deining in de ruimtetijd

  EAN: 9789085717829
  Auteur: 
  Uitgever: Veen Media
  Publicatiedatum:   31-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 140 mm
  Breedte: 209 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 245 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 184
  Trefwoorden:   Heelal