Aardobservatie

geodynamica en klimaatverandering bezien vanuit de ruimte

EAN:  9789085717805
Publicatiedatum:   02-09-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  216

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Satellieten zijn van levensbelang. Ze zorgen er niet alleen voor dat je mobiele telefoon altijd precies weet waar je bent, ze bieden wetenschappers ook cruciale inzichten in de veranderende aarde. Satellieten houden tegenwoordig namelijk heel precies in de gaten hoe hard de ijskappen smelten, hoe snel de zeespiegel stijgt en hoe aardbevingen en tsunami’s ontstaan.


In dit rijk geïllustreerde boek laten vier experts in de geodesie zien hoe belangrijk aardobservatie is, zowel in het dagelijks leven als in de wetenschap. Ze nemen je mee op een spannende reis vanaf de eerste landmetingen in de oudheid tot aan het huidige tijdperk waarin talloze satellieten de aarde voortdurend observeren.


Aan de hand van illustratieve voorbeelden maken de auteurs duidelijk hoe diep mondiale plaatsbepaling en navigatie met satellieten doordringen in ons dagelijks leven. Ook geven ze aan welke fundamentele bijdragen de geodesie levert aan het begrijpen van het aardsysteem en het bepalen van de gevolgen van klimaatverandering.

  EAN: 9789085717805
  Auteur: 
  Uitgever: Veen Media
  Publicatiedatum:   02-09-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 237 mm
  Breedte: 223 mm
  Dikte: 19 mm
  Gewicht: 907 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 216
  Reeks:   Wetenschappelijke bibliotheek
  Trefwoorden:   Klimaatveranderingen;Satellieten;Satellietfoto's