EAN:  9789083262116
Publicatiedatum:   09-02-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  109

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Zelfs in het bepaald niet weelderige oeuvre van Fleur Jaeggy is De waterstandbeelden een bijzonder eigenaardig boek. Deze vroege roman, wrang van eenzaamheid en vol vervreemde emotionele armoede, is gedeeltelijk gestructureerd als een toneelstuk: de dramatis personae omvatten de verschillende familieleden, vrienden en bedienden van een man genaamd Beeklam, een rijke kluizenaar die standbeelden bewaart in de ondergelopen kelder van zijn Amsterdamse huis, waar herinneringen beven in traag licht en het omringende water ondergronds naar het IJ wordt gelokt.

De waterstandbeelden, opgedragen aan Ingeborg Bachmann en uitgewerkt in Jaeggy’s sobere maar diamantscherpe stijl, levert – met zijn verzameling getroebleerde maar verwante zielen – een onuitwisbaar beeld van de drassigheid van het leven.

De Zwitsers-Italiaanse schrijfster Fleur Jaeggy werd in Zürich geboren. In 2019 verschenen van haar in vertaling de verhalenbundel Ik ben de broer van XX en de roman SS Proleterka, die op de shortlist van de Europese Literatuurprijs stond. De gelukzalige jaren van tucht, haar bekendste roman, die bekroond werd met de Premio Bagutta, verscheen in 2021 bij Koppernik.

  EAN: 9789083262116
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Koppernik
  Vertaler:  Hilda Schraa
  Publicatiedatum:   09-02-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 199 mm
  Breedte: 125 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 150 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 109
  Trefwoorden:   eenzaamheid;vervreemding;herinneringen;romans