Geestelijke verzorging en nieuwe perspectieven voor herstel

EAN:  9789083214337
Publicatiedatum:   24-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  212

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Om met het leven verder te kunnen, hebben gedetineerden behoefte aan herstel. Herstel van hun binding met de samenleving, met familie en met de eigen geloofstraditie. Dat vereist in het reine komen met jezelf en – voor zover dat mogelijk is – met de slachtoffers, om uiteindelijk verbinding te kunnen maken met het Hogere of met een hoger ideaal. Om gedetineerden hierbij te ondersteunen, ontwikkelt de Dienst Geestelijke Verzorging bij justitie naast traditionele vormen van begeleiding ook nieuwe vormen. Zo geven geestelijk verzorgers invulling aan hun opdracht te helpen bij het herstellen van beschadigde relaties en daarbij niemand op te geven.

Deze bundel is de eerste uitgave in de serie genaamd: ‘In vertrouwen’. Achterliggende gedachte is om bij te dragen de verschillende geloofstradities met elkaar in gesprek te brengen en andere geïnteresseerden meer inzicht te bieden in het werk van de geestelijk verzorger bij justitie.

Als naam voor de serie is gekozen voor ‘In vertrouwen’. Immers, zonder vertrouwen van zowel gedetineerden als de organisatie, kan de geestelijk verzorger in een justitiële context niet functioneren. Bovendien werkt de geestelijke verzorger vanuit het vertrouwen dat verandering mogelijk is. De titel van dit eerste deel luidt ‘Geestelijke Verzorging en nieuwe perspectieven voor herstel’. Een serie onder redactie van Ryan van Eijk, Bikram Lalbahadoersing en Monique Rietveld.

Het eerste deel in de nieuwe serie 'In vertrouwen', dat inzicht biedt in het werk van de geestelijk verzorger in de gevangenis.

  EAN: 9789083214337
  Auteur: 
  Uitgever: ABC Uitgeverij
  Publicatiedatum:   24-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 172 mm
  Breedte: 222 mm
  Dikte: 17 mm
  Gewicht: 418 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 212
  Reeks:   In vertrouwen
  Trefwoorden:   gevangenis geestelijke verzorging justitie