EAN:  9789083155357
Publicatiedatum:   05-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  224

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Ieder gebouw is voorzien van complete begrotingen voor onderhoudskosten (zowel preventief als correctief onderhoud), vervangingskosten voor tussentijdse vervangingen en herbouwkosten. De gegevens zijn gebaseerd op de uitgebreide kostendatabase van het product Bouwkosten, onderdeel van Bouwkosten.nl BV.
Zo heeft u gegarandeerd de meest actuele marktconforme data.

De referentiegebouwen in het boekje geven een indicatie van de onderhouds- en herbouwkosten van het gebouw. Daarbij heeft de redactie aannames gedaan met betrekking tot de samenstelling, afmetingen en vormfactoren van het gebouw. Het is van belang dat u deze aannames aanpast naar de voor u geldende situatie. Daarvoor is een online applicatie beschikbaar: www.exploitatiewijzer.nl in de Basisversie (gratis bij aankoop van dit zakboekje) en Pro-versie (apart abonnement). Met deze applicatie kunt u van een gebouw de parameters instellen zoals de lengte, breedte, hoogte en de open-dichtverhouding van de gevel. Neem contact met ons op voor meer informatie over de Pro-versie via telefoonnummer +31 (0)85 0130 471.
.
------------------------
Wijzigingen editie 2022
------------------------
Naast de normale kostenstijgingen zijn er in deze editie diverse onderwerpen verwijderd en/of toegevoegd.

De volgende gebouwen zijn verwijderd:
– Won 4: Woonboerderij, L-vorm, normaal;
– Won 6: Recreatiewoning, uitgebreid, 2-laags, hellend dak;
– Won 32: Eengezinswoning, eenvoudig, 2-laags, plat dak, tot 250 m3;
– Won 37: Eengezinswoning, normaal, 3-laags, hellend dak, lage goot, tot 300 m3;
– Won 41: Seniorenwoning, eenvoudig, 1-laags, plat dak;
– Gar 3: Garage, vrijstaand, met hellend dak, 1-laags;
– Bedr 40: Combinatiegebouw met showroom/serviceruimte, kantoor en bedrijfsruimte.

De herbouwkostentabellen zijn verwijderd. Hiervoor verwijzen wij u naar onze webshop https://webshop.bouwkosten.nl, waar deze herbouwkosten terug zijn te vinden in de diverse uitgaven van de
taxatiereeks.
Het overzicht van de onderhoudskosten per bouwdeel zijn verwijderd.
In de volgende hoofdstukken zijn er tabellen met betrekking tot Energiekengetallen/-
verbruik toegevoegd: Woningen, Kantoorgebouwen, Bedrijfsgebouwen, Bedrijfshallen, Gebouwen voor educatie, Gebouwen voor sport en recreatie, Zorggebouwen, Speciale gebouwen en Winkels.
Voor de hoofdstukken Gebouwen voor educatie, Gebouwen voor sport en recreatie, Overheidsgebouwen en Gebouwen voor openbare diensten is er per gebouw een tabel toegevoegd met kengetallen en energiekosten ter indicatie.

Wij updaten continue de data die ten grondslag ligt aan het boekje Vastgoed Exploitatiewijzer voortdurend. Daardoor kan het mogelijk zijn dat in de loop der tijd de bedragen in de gedrukte uitgave gaan verschillen t.o.v. de online versie.

Voor het inschatten van onderhoudskosten en overige exploitatielasten van beleggingsvastgoed en onroerende zaken. Met toegang tot het online calculatieprogramma www.exploitatiewijzer.nl (basisversie)

De Vastgoed Exploitatiewijzer bevat alle gegevens die nodig zijn om de onderhoudskosten en overige exploitatielasten van beleggingsvastgoed/onroerende zaken te kunnen inschatten. Negen categorieën gebouwen met in totaal ruim 110 gebouwtypen zijn voorzien van een kleurenfoto, een beknopte omschrijving en alle relevante gegevens.

  EAN: 9789083155357
  Auteur: 
  Uitgever: Bouwkosten.nl B.V.
  Publicatiedatum:   05-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 105 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 323 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 224
  Trefwoorden:   exploitatiekosten;onderhoudskosten;vastgoed