EAN:  9789083139357
Publicatiedatum:   26-07-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Met behulp van dit boek leer je alles wat nodig is om een zorgvrager op een goede manier te ondersteunen en te begeleiden, waarbij zelfredzaamheid voorop blijft staan. Dat wat de zorgvrager nog zelf kan doen, doet hij of zij zelf. Jij ondersteunt hem of haar bij de taken die de zorgvrager niet meer (alleen) kan doen. Dit boek geeft je handige stappenplannen om hierbij te gebruiken. Met behulp van foto’s en illustraties leer je bijvoorbeeld hoe je een zorgvrager wast en scheert, maar ook hoe je een bed moet opmaken en hoe je zorgvragers kan ondersteunen bij het opstaan.

Allereerst behandelt Persoonlijke verzorging, wonen en huishouden de werkomstandigheden: hoe voer je alle handelingen hygiënisch, veilig en ergonomisch verantwoord uit? Daarna gaat het boek in op de handelingen die je moet uitvoeren bij het ondersteunen van de persoonlijke verzorging van de zorgvrager. Vervolgens worden de onderwerpen voeding en vocht besproken en komt ook de uitscheiding aan bod. Het boek gaat verder over de mobiliteit en zelfredzaamheid van de zorgvrager en wat de rol van jou als zorgprofessional daarbij is. Ten slotte wordt besproken hoe je de zorgvrager kan ondersteunen op het gebied van wonen en huishouden.

Dankzij de heldere schrijfstijl, de overzichtelijke opbouw en de vele praktijkvoorbeelden is Persoonlijke verzorging, wonen en huishouden zeer toegankelijk. Het boek wordt geleverd met een toegangscode voor het online leerplatform www.mboleren.nl. Hier vind je de bijbehorende vraaggestuurde en adaptieve e-learningmodulen van ExpertCollege die je helpen het studiemateriaal nog beter te beheersen.

Met behulp van Persoonlijke verzorging, wonen en huishouden leert de student alles wat nodig is om een zorgvrager op een goede manier te ondersteunen en te begeleiden, terwijl zelfredzaamheid voorop blijft staan. Met behulp van foto’s, illustraties en stappenplannen wordt uitgelegd hoe je een zorgvrager wast en scheert, maar ook hoe je een bed moet opmaken en zorgvragers kan ondersteunen bij het opstaan. Al met al beschrijft dit boek hoe zorgvragers ondersteund kunnen worden op het gebied van wonen en huishouden, en hoe zorgprofessionals alle handelingen hygiënisch, veilig en ergonomisch verantwoord kunnen uitvoeren.
Dankzij de heldere schrijfstijl, de overzichtelijke opbouw en de vele praktijkvoorbeelden is Persoonlijke verzorging, wonen en huishouden zeer toegankelijk voor mbo-studenten.
Persoonlijke verzorging, wonen en huishouden maakt deel uit van de boekenreeks van ExpertCollege en de bijbehorende e-learning op mboleren.nl.

  EAN: 9789083139357
  Auteur: 
  Uitgever: ExpertCollege B.V.
  Publicatiedatum:   26-07-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 197 mm
  Breedte: 267 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 913 gr
  Voorraad:  Bestelbaar