EAN:  9789082705126
Publicatiedatum:   25-08-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Russisch
Aantal bladzijden:  248

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Remco Reiding (1976) identificeerde meer dan 200 oorlogsslachtoffers uit de Sovjet-Unie en spoorde hun familieleden op. In Nederland werd hij hiervoor geridderd en in Rusland kreeg hij een onderscheiding van de president. Reiding werkte van 2004 t/m 2012 als correspondent in Moskou. Hij werd genomineerd voor het Gouden Pennetje en de Tegel voor onderzoeksjournalistiek.

Kind van het Ereveld is het waargebeurde verhaal van een gepassioneerde zoektocht met grote persoonlijke gevolgen. Een aangrijpend boek over liefde, een leven zonder vader en de hartverscheurende consequenties van oorlog.
Boerenzoon Vladimir Botenko geeft de kleine Dmitri een afscheidskus en vertrekt met het Rode Leger naar het front. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog tasten zijn vrouw en kinderen in het duister over zijn lot.
Zestig jaar later probeert een Nederlandse jongen zijn leven weer op te pakken na de dood van zijn moeder. Als student journalistiek gaat hij op zoek naar nazaten van vermiste Sovjetsoldaten, die begraven liggen op het in de vergetelheid geraakte Sovjet Ereveld in Leusden. Dan ineens doet hij een ontdekking die zijn leven – en dat van anderen – op zijn kop zal zetten.

,,Een toonbeeld van empathie, doorzettingsvermogen en voorbeeldige journalistiek, maar vooral ook een daad van rechtvaardigheid. Een eresaluut voor de schrijver. ‘’
Adriaan van Dis

,,De bevlogenheid en de emotie waarmee dit boek is geschreven raakt de lezer tot en met de laatste bladzijde.’’
Peter d’Hamecourt

  EAN: 9789082705126
  Auteur: 
  Uitgever: Remco Reiding Research & Reporting
  Publicatiedatum:   25-08-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Russisch
  Hoogte: 212 mm
  Breedte: 152 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 326 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 248
  Trefwoorden:   amersfoort;begraafplaats;ereveld;kamp amersfoort;leusden;oorlog;rusland;sovjet;tweede wereldoorlog