Kom bij 't baasje

Het eerste hondenvoorleesboek

EAN:  9789077701317
Publicatiedatum:   01-09-2023
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  96

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Kom bij ’t Baasje

Het eerste hondenvoorleesboek

“Kom bij ’t Baasje” is een boek speciaal geschreven voor honden, maar aangezien de meeste honden niet kunnen lezen, zullen de baasjes van sprankelend jong tot schuifelend oud dit hen voor moeten doen.
Het is bijzonder te noemen, dat er nooit eerder een voorleesboek speciaal voor honden is geschreven, aangezien allang bekend is dat het voorlezen aan honden een bijzonder effect heeft op zowel de hond als de voorlezer. Bibliotheken hebben speciale programma’s onder de noemer Kwispellezen, om kinderen meer zelfverzekerd te maken. Maar dat gebeurt altijd met al bestaande (kinder)boeken. Ook oudere baasjes kunnen de band met hun huisdier versterken door hen regelmatig van een op hen toegespitst verhaal te trakteren.
Hans Melissen (schrijver en regisseur) las al jaren zijn eigen honden voor uit de krant of boek, gewoon voor de fun.
De laatste jaren heeft hij zelf geen hond meer, maar past geregeld op honden van vrienden en vriendinnen. Ook daar ging hij door met het voorlezen aan de loges. Toen een van de bazinnetjes bij het zien van deze bijzondere interactie opmerkte, dat het vreemd was dat er nooit eerder verhalen speciaal voor de hond geschreven waren, begon er een vuurtje te branden bij de artistieke duizendpoot Melissen. Het gevolg is een boek met 14 verhalen met illustraties van de Zilveren Penseel winnares Marijke Klompenmaker.
Verhalen vol avonturen die zich allemaal afspelen rond het Trabos, een laatste stukje natuur tussen een stad en een dorp die naar elkaar zijn toegegroeid. Over de baasjes en de honden. Over honden die geen enkel onderscheid maken tussen ras, kleur of status, want honden willen maar een ding: lol maken in vrijheid met zowel vier- als tweevoeters.

  EAN: 9789077701317
  Auteur: 
  Uitgever: De Ronde Tafel SU
  Publicatiedatum:   01-09-2023
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 249 mm
  Breedte: 177 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 431 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 96
  Reeks:   Voorleesboek voor honden