Doeboek Burgerschap

100 acties om de wereld mooier te maken

EAN:  9789075104240
Publicatiedatum:   27-06-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  80

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Kinderen onderzoeken onderzoeken de maatschappij waarin ze leven met werkvormen, puzzels, verhalen en ontdekken thema's als vrijheid, pesten, inclusie, democratie, diversiteit, conflict en compassie.

Het bevorderen van burgerschap is een wettelijk vastgelegde taak van scholen. Recent constateerde de Inspectie van het Onderwijs dat de kwaliteit van burgerschap in het primair onderwijs nog onvoldoende samenhang vertoont en dat verbetering nodig is. Besturen van scholen en gemeenten, ouders en onderwijsgevenden zoeken naar mogelijkheden om Burgerschapsonderwijs te versterken vanuit het idee dat je dit samen moet doen.

In het DOEboek Burgerschap hebben kinderen ook een stem omdat de activiteiten en werkvormen met hen zijn ontwikkeld. Ze ontdekken wat vrijheid voor henzelf betekent en hoe zij het voor de ander kunnen versterken, ze onderzoeken hoe zij zich kunnen verzetten tegen pesten en discriminatie en wat solidariteit voor hen betekent. Ze ontmoeten andere mensen en werken samen aan een vreedzame, duurzame wereld. Het maakt allemaal deel uit van het DOEboek, dat ook het gesprek tussen de generaties wil bevorderen.

  EAN: 9789075104240
  Auteur: 
  Uitgever: B for BooksdistriBution
  Publicatiedatum:   27-06-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 212 mm
  Breedte: 267 mm
  Dikte: 10 mm
  Gewicht: 329 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 80