Een Europees pandemonium

kwetsbaarheid en politieke kracht

EAN:  9789065541031
Publicatiedatum:   22-09-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  204

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Als de coronacrisis iets aan het licht heeft gebracht is het de kwetsbaarheid van de burgers in Europa. De vliegende pandemie bedreigde in de kortst denkbare tijd nagenoeg alle burgers, zowel in hun gezondheid als in hun werk. Wat heeft de Europese Unie ondernomen om de pandemie te stuiten, om levens te redden, en de economische val van de landen te keren? Een ongekende politieke uitdaging voor Europa’s improvisatievermogen, helder en scherpzinnig opgetekend door Luuk van Middelaar.

De mondiale epidemie heeft tegelijkertijd een grote verschuiving van de internationale machtsverhoudingen zichtbaar gemaakt. Tussen het gespleten Amerika en een zelfverzekerd China ervaart Europa plots een nieuwe geopolitieke eenzaamheid.
In Een Europees pandemonium stelt Luuk van Middelaar de vraag op scherp: wat kan Europa doen om haar strategische kwetsbaarheid om te zetten in politieke kracht, en om op het wereldpodium niet slechts speelbal te zijn in een oplaaiende strijd tussen Oost en West?

Een boek over de historische ervaring van een dramatische pandemie en haar geopolitieke impact.

Luuk van Middelaar is historicus en filosoof, en als hoogleraar verbonden aan het Europa Instituut van de Universiteit Leiden. Hij is auteur van onder meer De passage naar Europa en Improvisatie en oppositie, die vertaald zijn in meer dan tien talen. Hij is vaste columnist van de NRC en lid van de Adviesraad van de Regering voor Internationale Vraagstukken.

  EAN: 9789065541031
  Auteur: 
  Uitgever: Historische Uitgeverij Groningen
  Publicatiedatum:   22-09-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 140 mm
  Breedte: 221 mm
  Dikte: 15 mm
  Gewicht: 328 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 204
  Trefwoorden:   EU;buitenlandse politiek;economische politiek;Coronacrisis;Gezondheidsbeleid