De zes rollen van de leraar in de praktijk

De basis op orde voor ontwerpen en geven van effectief, eigentijds onderwijs

EAN:  9789065081797
Publicatiedatum:   09-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  136

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

De kern van het werk van de leraar is het ontwerpen van onderwijs. De uitvoering van dat onderwijs is te vatten in zes rollen: Gastheer, Presentator, Didacticus, Pedagoog, Afsluiter en Leercoach. Inzicht in deze rollen en reflecteren op hoe je deze beheerst, biedt leraren handvatten om de basis op orde te bréngen en/of te hóuden. Het bewust beheersen van deze basis van effectief leraargedrag is voorwaardelijk voor verdere professionele groei. Met dit boek ondersteunt CPS leraren om die basis helder op het netvlies te krijgen of te houden bij de uitvoering in de praktijk.

Ervaren leraren kunnen dit boek gebruiken om hun eigen basisgedrag nog eens goed onder de loep te nemen: doe ik de juiste dingen? En doe ik die dingen goed? Daarnaast is deze praktische uitwerking van de zes rollen uitermate geschikt voor startende leraren en studenten van lerarenopleidingen. Er is oog voor eigentijds onderwijs met verschillende vormen van sturing en praktische voorbeelden, voor zowel po, vo als mbo, bieden handvatten en inspiratie. De auteurs sluiten het boek af met hoe je blijvende professionalisering kunt vormgeven: individueel, met een team of schoolbreed. Inclusief bij deze uitgave biedt CPS je de Quickscan Yollen: reflecteer op hoe jij je nu beweegt in de zes rollen en gebruik dit als start voor je eigen ontwikkeltraject. Dit is de opvolger van de populaire CPS-uitgave De vijf rollen van de leraar.

Praktisch boek om effectief leraargedrag helder op je netvlies te krijgen, in te zetten bij reflectie en als wegwijzer voor professionele ontwikkeling. Voor beginnende en ervaren leraren in po/vo/mbo.

  EAN: 9789065081797
  Auteur: 
  Uitgever: CPS Onderwijsontwikkeling en advies
  Publicatiedatum:   09-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 174 mm
  Breedte: 243 mm
  Dikte: 13 mm
  Gewicht: 299 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 136
  Trefwoorden:   afsluiter;didacticus;didactiek;docent;leercoach;leerkracht;leerlinggestuurd;leraargestuurd;lesontwerp;onderwijsontwerp;onderwijsuitvoering;pedagogiek;pedagoog;professionaliseren;strategisch hrm