Mijmeringen in de schaduw

laatste geschriften

EAN:  9789062711673
Publicatiedatum:   01-03-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  224

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

'Mijmeringen in de schaduw' bundelt de laatste reflecties van de Vlaamse filosoof Ulrich Libbrecht. Vanuit een ruim referentiekader van oosterse en westerse filosofie, natuurwetenschappen en spiritualiteit denkt hij na over de huidige westerse context en over zijn eigen levenseinde. Hierbij stelt hij de grote vragen naar oorsprong en zingeving, naar natuur en ethiek, naar religie, kunst en technologie. De antwoorden vindt hij vaak in het verrassend samenbrengen van inzichten uit andere levensbeschouwingen.
Door alles heen straalt een groot engagement voor mens en wereld en voor de natuur waarmee hij zich innig verbonden voelde.
In deze ‘mijmeringen’ maakt hij de balans op van zijn leven en blikt hij terug op wat hiervoor bepalend is geweest. Vaak verrassend openhartig deelt hij zijn innerlijke weg, zijn houvast en zijn twijfels, enerzijds logisch-analytisch vanuit zijn scherp verstand, anderzijds ontroerd en diep bewogen vanuit zijn mystieke gevoeligheid voor het bestaans-mysterie.

Ulrich Libbrecht (1928-2017) studeerde sinologie aan de universiteiten van Gent en Leiden waar hij later ook gastdocent was. Hij was emeritus hoogleraar van de KU Leuven voor sinologie, filosofie van China, boeddhologie en comparatieve filosofie. Door tal van lezingen, boeken en het oprichten van de School voor Comparatieve Filosofie Antwerpen, maakte hij de filosofie van het Verre Oosten toegankelijk voor een ruim publiek.

  EAN: 9789062711673
  Auteur: 
  Uitgever: Milinda Uitgevers
  Publicatiedatum:   01-03-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 169 mm
  Breedte: 247 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 639 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 224
  Trefwoorden:   Libbrecht Ulrich;Essays;Oosterse filosofie