EAN:  9789060388136
Publicatiedatum:   27-02-2017
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  383

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Dichter bij de bij is het fascinerende bijenboek van Alma Huisken, groenauteur, bio-tuinier en -imker. Als je ook maar iets voor bijen voelt zit je met dit boek helemaal goed: het is een bruisende bron van kennis en wijsheid over het bijenleven. Of je nu imker bent, imker wilt worden of bijen een prettig(er) leven gunt, Alma sleept je de wondermooie bijenwereld in en... je komt er als rijker mens uit.

Aanvankelijk doodsbang voor een bijensteek, maar evengoed geïntrigeerd door deze boeiende insecten, nodigde Alma 'op leasebasis' honingbijen uit in haar tuin; ze raakte gegrepen en werd toegewijd biodynamisch imker. Gloedvol vertelt ze over haar avontuurlijke 'reis met de bijen', op weg naar natuurlijk imkeren.
Ze neemt een gretige duik in de bijenhistorie, etaleert een keur aan korven en kasten, kraakt een reële, kritische noot over de omgang met honingbijen en breekt een lans voor de zwarte oerbij. Warm pleit ze voor het zaaien van massa's (biologische) bloemen, want bijen helpen of houden begint met een gevarieerde, voedzame habitat. Een royale lijst van geschikte bijenplanten voegde ze toe.

Voorts bevat dit liefdevol geschreven boek: verrassende verhalen over honing, stuifmeel en was, ontroerende bijengedichten, sfeervolle tekeningen én 24 beproefde honingrecepten. De prachtige foto's zijn van Doortje Stellwagen.

  EAN: 9789060388136
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Christofoor
  Publicatiedatum:   27-02-2017
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 236 mm
  Breedte: 177 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 921 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 383
  Trefwoorden:   Bijen;Bijenteelt;Gerechten met honing