Leerboek geriatrie

probleemgeoriënteerd werken met ouderen

EAN:  9789058983503
Publicatiedatum:   30-08-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  416

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Medische zorg voor kwetsbare ouderen krijgt steeds meer aandacht. Terecht, gezien het toenemend aantal oudere patiënten. Deze groep patiënten wordt vooral gekenmerkt door kwetsbaarheid, multimorbiditeit, polyfarmacie en complexe problemen. Deze problemen vragen om specifieke kennis en vaardigheden en een persoonsgerichte benadering. Het besef dat alle artsen en andere zorgprofessionals deze kennis en vaardigheden moeten hebben, is inmiddels gelukkig breed geaccepteerd.

Leerboek geriatrie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gewaardeerd en veelgebruikt standaardwerk. In deze geheel herziene vierde druk zijn bestaande hoofdstukken geactualiseerd en zijn nieuwe (online) hoofdstukken over complexe besluitvorming, interprofessioneel leren, preventieve geneeskunde en COVID-19 bij ouderen toegevoegd. Hiermee past het boek goed in de huidige tijd waarin binnen de zorg steeds meer aandacht is voor onderwerpen als samen beslissen, interprofessioneel samenwerken en persoonsgerichte zorg. Het boek sluit ook aan bij de onderwijsdoelen over ouderenzorg in het Raamplan Artsopleiding 2020.

Dit boek heeft een vaste plaats verworven in de opleiding geneeskunde en in diverse vervolgopleidingen. Deze nieuwe druk past nog beter in de huidige curricula. Het boek geeft de beginnend arts handvatten voor de zorg voor kwetsbare ouderen in de klinische praktijk. Ook voor physician assistants, verpleegkundig specialisten en andere zorgprofessionals biedt het boek een schat aan nuttige kennis.

  EAN: 9789058983503
  Uitgever: Uitgeverij De Tijdstroom
  Publicatiedatum:   30-08-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 265 mm
  Breedte: 190 mm
  Dikte: 19 mm
  Gewicht: 969 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 416
  Trefwoorden:   geriatrie;ouderengeneeskunde;Geriatrie;Ouderenzorg