Beter denken


Nederlands | 10-04-2023 | 319 pagina's

9789057125645

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 27,99


 

   Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas
Tekst achterflap

Beter denken staat vol met slimmigheden, die Du Sautoy glashelder uitlegt. Een uitstekend verzorgde uitstalkast van wiskundige handigheden.’

de Volkskrant

‘Vermakelijk en slim… met levendige, verhelderende hoofdstukken over het nut van algebra, meetkunde en kansrekening in het dagelijks leven.’

The Guardian

Hoe onthoud je meer en vergeet je minder?

Hoe kun je alleen al door te verhuizen meer verdienen en slimmer worden?

En hoe pak je een kofferbak het efficiëntst in?

Wiskunde is de kunst van de shortcut: het zit vol manieren om beter te leren denken en helpt je sneller je weg te vinden in een complexe wereld. In Beter denken bespreekt Du Sautoy zowel legendarische shortcuts waardoor de menselijke beschaving mogelijk werd, als handige shortcuts die ons dagelijks leven makkelijker maken.

Of het nu gaat om de bouw van de eerste steden langs de Nijl en de Eufraat, zo’n vijfduizend jaar geleden, het berekenen van de omtrek van de aarde, het leren bespelen van een instrument, of het ontwerpen van algoritmes die ons helpen bij het vinden van een levenspartner, steeds opnieuw verzinnen we een slimme, korte route.

Aan de hand van fascinerende verhalen, raadsels en puzzels biedt Beter denken vele ingenieuze strategieën om dagelijkse problemen op te lossen. Daarmee is dit boek de ultieme shortcut naar de kunst van de shortcut.

Marcus du Sautoy is hoogleraar wiskunde en Simonyi Professor for the Public Understanding of Science aan Oxford University. Hij is Fellow of the Royal Society en bekend als presentator van de BBC-tv-series The Story of Maths en The Code. Hij schreef talloze artikelen over wiskunde, onder meer voor The Times, The Guardian en The Daily Telegraph.

Details

EAN :9789057125645
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Nieuwezijds
Publicatie datum :  10-04-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :494 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :319
Keywords :  wiskunde;denken