De dieetmythe

de echte wetenschap achter wat we eten

EAN:  9789057125638
Publicatiedatum:   16-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  367

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

‘De dieetmythe is fascinerend, en ik ben nu geobsedeerd door microben!’ – Nigella Lawson

‘Een intrigerende en originele kijk op de impact van voedsel op ons lichaam, onderbouwd door baanbrekend onderzoek.’ – Michael Mosley

•Waarom werken de meeste diëten niet?

•Waarom komt de een aan van een bepaald soort eten, en een ander niet?

•Waarom worden we steeds dikker, ondanks alle voedingsadviezen?

De antwoorden zijn veel verrassender – en fascinerender – dan je zou denken. De sleutel tot een goede gezondheid en gewichtsverlies ligt niet in de nieuwste dieetrage of in de eenvoudige mantra ‘minder eten, meer bewegen’, maar in de microben in ons lichaam. Alleen door te begrijpen wat ons eigen persoonlijke microbioom nodig heeft, kunnen we de verwarring rond moderne voeding wegnemen en onze darmen en lichaam gezond krijgen – en houden.

Op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten ontrafelt Tim Spector veelvoorkomende misvattingen over vet, calorieën, vitaminen en voedingsstoffen. Gaandeweg leert hij ons bovendien de zin en onzin op voedingsetiketten te doorzien.

Tim Spector is hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College in London en is als arts verbonden aan Guy’s Hospital en St. Thomas’ Hospital. Hij is de hoofdonderzoeker van British Gut, het grote open-source wetenschapsproject over de diversiteit van het microbioom van de menselijke darmen.
Hij verschijnt regelmatig op tv en schrijft onder meer voor The Guardian.

    EAN: 9789057125638
    Auteur: 
    Uitgever: Uitgeverij Nieuwezijds
    Publicatiedatum:   16-05-2022
    Formaat: Paperback / softback
    Taal: Nederlands
    Hoogte: 151 mm
    Breedte: 230 mm
    Dikte: 30 mm
    Gewicht: 561 gr
    Voorraad:  Bestelbaar
    Aantal bladzijden: 367
    Trefwoorden:   Gezondheid en voeding