EAN:  9789056553371
Publicatiedatum:   19-04-2018
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  210

  Bestelbaar

   Ruilen mogelijk binnen de 14 dagen (niet op specifieke bestellingen)

   Gratis leveren aan huis in Sint-Niklaas

Leonard Nolens (1947) is een van de meest geprezen en geprijsde dichters van het Nederlandse taalgebied. Voor zijn omvangrijke dichterlijke oeuvre en het dagboekproza ontving hij in 2012 de Prijs der Nederlandse Letteren. In meer dan vijfentwintig dichtbundels en Dagboek van een dichter klinkt een romantische stem die in een eigengereide beeldentaal en ritmiek reflecteert over leven en dood, vriendschap en liefde, en steeds opnieuw een identiteit tracht te formuleren. In dit Nolens handboek bespreken poëziespecialisten elk werk uit zijn oeuvre.

Carl De Strycker (1981) promoveerde op een proefschrift over de invloed van Paul Celan op de Nederlandstalige poëzie (Celan auseinandergeschrieben, 2012). Met Yra van Dijk en Maarten De Pourcq stelde hij het boek Draden in het donker. Intertekstualiteit in theorie en praktijk samen. Samen met Koen Rymenants bezorgde hij Willem Elsschot. Dichter (2017).

Yves T'Sjoen doceert Nederlandse en Afrikaanse literatuur aan de Universiteit Gent met uitgesproken aandacht voor de poëzie. Daarnaast is hij verbonden aan het departement Afrikaans en Nederlands van de Universiteit Stellenbosch en J. Masaryk University Brno (Tsjechië). Hij is betrokken bij de Gentse onderzoeksgroepen Teksteditie Literatuur

Leonard Nolens (1947) is een van de meest geprezen en geprijsde dichters van het Nederlandse taalgebied. Voor zijn omvangrijke dichterlijke oeuvre en het dagboekproza ontving hij in 2012 de Prijs der Nederlandse Letteren. In meer dan vijfentwintig dichtbundels en Dagboek van een dichter klinkt een romantische stem die in een eigengereide beeldentaal en ritmiek reflecteert over leven en dood, vriendschap en liefde, en steeds opnieuw een identiteit tracht te formuleren. In dit 'Nolens handboek' bespreken poëziespecialisten elk werk uit zijn oeuvre.

  EAN: 9789056553371
  Uitgever: Poëziecentrum
  Publicatiedatum:   19-04-2018
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 243 mm
  Breedte: 169 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 433 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 210
  Trefwoorden:   nolens;hanboek;leonard nolens